fredag den 31. januar 2014

Choose your Attitude

I går havde jeg fornøjelsen af min gode veninde @Tinegronnemark's selskab under en god bentræning, som foregik i Fitness World i Scandinavian Center, Aarhus. Vi ankom naturligvis til centeret i eftermiddags peak-hour, hvor de mange medlemmer strømmede frem og tilbage gennem centeret. Jeg synes det var en stor fornøjelse at se så mange aktive mennesker samlet ét sted! :)

En anden, mindre positiv, ting jeg bemærkede var, at flere folk virkede ret utålmodige og irriterede over at de fleste maskiner allerede var optagede og de derfor pænt måtte vente til det blev deres tur. På vej hjem kom jeg til at tænke på alle de sure opstød jeg har set på de sociale medier, den seneste måned fra folk der raser over de såkaldte "januar-trænere" som fylder i "deres" fitnesscenter.

Jeg kan 100% godt sætte mig ind i hvor irriterende det er at skulle vente, når man gerne bare vil kunne køre sit program færdigt, som man måske plejer. Men burde vi ikke stoppe op en gang og tænke over vores attitude overfor disse nye medlemmer? Ville det kunne spille en rolle for de mennesker som i januar måned (igen) giver løbebåndet eller håndvægtene en chance, hvis man rent faktisk respekterede og anerkendte deres vilje til at ændre deres livsstil eller fysik? Ville det mon kunne motivere dem til at fortsætte med deres træning, når januar måned er gået?

Personligt ville jeg da elske, hvis nogen gav mig en glad eller motiverende kommentar med på vejen, når jeg besøgte fitnesscenteret, som nybegynder, i stedet for man bliver mødt af følelsen af at "man er i vejen".  

Hvad mener I om denne debat - er I også trætte af at skulle dele jeres fitnesscenter med de nye medlemmer, eller har I også lyst til at hjælpe og inspirere i så bredt et omfang så muligt? Jeg synes det kunne være rigtig spændende at høre andres tanker om dette :)

Hilsner fra Emilie

5 kommentarer:

 1. Jeg træner selv i Scandinavian, og der er generelt bare en stemning af at man skal passe sig selv. Alle står og kigger på sig selv i spejlet mens de træner og måske skuler lidt til de andre. Jeg kender udemærket selv frustrationen når man skal vente, men jeg husker altid mig selv på at smile og være tålmodig, eller lave en anden øvelse den dag, hvis jeg virkelig ikke har tid.

  Kunne du ikke lave et indlæg med nogle forskellige træningsøvelser til én der gerne vil igang med at styrketræne selv i stedet for at gå på hold? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det bemærkede jeg faktisk også da jeg var der på besøg, men der skal jo også være plads til at man bare kan passe sig selv :)

   Dejligt at høre at du også tænker over din egen fremtræden, selvom man godt kan blive træt af ventetiden ind i mellem.

   Jo det vil jeg da gerne forsøge at give et par eksempler på - tænker du noget der skal kunne laves med egen kropsvægt og evt. brug af få redskaber eller tænker du ligeledes øvelser i maskiner? :-)

   Mvh. Emilie

   Slet
 2. Dejligt. Jeg tænker primært på de styrketræningsmaskiner, hvor der er mange forskellige øvelser til. Eks. kabelmaskinerne, hvor jeg kun kender 3-4 øvelser, men ofte ser andre lave mange variationer med forskellige "håndtag"/vedhæng. :-) Her kunne det være rart at få lidt inspiration til andre øvelser, og at høre hvad der virkelig virker for dig - både med tung vægt og uden kropsvægt, bare det er hårdt og effektivt. Også gerne nogle bootybuilding-øvelser. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ups, næste gang trykker jeg lige på "svar" i stedet for ;)

   Slet
  2. Tak for noget mere konkret at gå ud fra :-)

   Vil super gerne dele nogle af de øvelser jeg laver med dig/jer herinde. Skal bare lige have hyret mig en fitness-fotograf - Så skal jeg nok smide mine yndlings øvelser op ;-)

   God aften.

   Hilsen Emilie

   Slet