onsdag den 28. januar 2015

Fremtidstanker fra en småforvirret og snart udlært Emilie

Sidste onsdag var jeg til min afsluttende eksamen som Handelsassistent - jeg bestod heldigvis med et 10-tal, så jeg er virkelig glad og lettet over at have denne del overstået. Nu har jeg blot en lille måneds tid tilbage af min elevtid før jeg endelig er udlært. Det er vanvittigt befriende at tænke på. 

Det faktum at være færdig med min uddannelse medfører også at jeg automatisk skal tage stilling til, hvad der nu skal ske i mit liv. 

Næste kapitel er fortsat udvist, hvad skal byde på, men jeg har naturligvis gjort mig nogle tanker og overvejelser omkring hvad det kunne være.. Dem vil jeg gerne dele med de af Jer, der kunne være interesseret i at læse med :-)


Når jeg tænker tilbage på mine helt tidlige skoleår var drømmejobbet noget der foregik på et stort kontor. 
Som selvstændig, arbejdede min far ofte hjemmefra, så om eftermiddagen efter skole brugte jeg hans kontor til at lege en meget vigtig kontordame. Jeg husker lige så tydeligt, hvordan jeg modtog tonsvis af vigtige "ordre" gennem min fars headsæt og ivrigt tastede alt muligt volapyk ind på den store, oldschool stationær computer, hvor jeg fik lov at skrive i et word-dokument. Jeg var ellevild, da vi senere hen lærte 10-fingersystemet i skolen - Kan I huske det? Så kunne jeg rigtig øve mig i at sætte de rigtige fingre på de rigtige taster, mens blikket stadig var fast rettet mod skærmen. Jeg mindes også at jeg regnede besværlige regnestykker ud på lommeregner for derefter at klipse og samle alle mine "dokumenter" i et ringbind hvorpå der stod "Emilies arbejdsmappe" :-D

Da jeg blev nogle år ældre, blev jeg ret fascineret af skønhedsverdenen som min mor på daværende tidspunkt, bevægede sig i. Hun arbejdede som kosmetolog og havde sin egen salon, hvor jeg nød at besøge hende og teste samtlige øjenskygger, læbestifter og hvad der ellers var af kosmetik-tingester på de store butiksstandere. Den gang var jeg fastbesluttet på, at jeg i fremtiden skulle gå i min mors fodspor og måske en dag overtage hendes klinik.

De sidste år af folkeskolen var jeg overbevist om at jeg enten skulle være turistguide, journalist eller i bedste tilfælde udenrigskorrespondent. (Kunne I lige se mig som den nye Ulla Terkelsen? haha) 

I løbet af min gymnasietid, begyndte lysten til at rejse ud og opleve verden for alvor at ramme mig. Den dag i dag, står drømmen om at være "fuldtids-globetrotter" stadig højt på min karriere-ønskeliste - men jeg må nok desværre erkende at den stilling på længere sigt formentlig, vil være mere eller mindre urealistisk.

Efter gymnasiet, handelsskolen og mit første år indenfor salg i modebranchen, fandt jeg ud af at jeg nok ikke var en lige så stor kontor-mus, som jeg troede da jeg var 10 år. Jeg kunne rigtig godt lide udfordringerne og arbejdet helt generelt, men det gik op for mig, at jeg savnede mere face-to-face kontakt med de mennesker som jeg var i kontakt med i løbet af en arbejdsdag. 

I dag, godt og vel 15 år efter min første indskydelse om "hvad jeg skulle være når jeg blev stor" ser situationen en anelse anderledes ud. Jeg har nu været ansat i Fitness Studiet i lidt over et år og har virkelig fundet et sted og et fag som jeg elsker at være en del af og arbejde med. 
Når jeg om tre uger står færdiguddannet med mit bevis i hånden, kunne jeg rigtig godt tænke mig at tage et grundkursus i Anatomi og Fysiologi og efterfølgende måske tage uddannelsen som certificeret Fitness Instruktør og Personlig Træner med henblik på at kunne forblive ansat i Fitness Studiet.

Da jeg endnu ikke er fast besluttet på noget, går jeg også med tanker om at søge helt andre veje, for at prøve noget nyt og anderledes. Hvis ikke jeg skulle fortsætte af fitness-stien, tror jeg at det kunne være spænende at læse noget projektledelse af en art og det næste øjeblik er jeg hooked på at læse noget grafisk designer-værk ..

- Så som I måske kan høre, er der mange overvejelser og muligheder oppe i mit hoved lige nu, så jeg glæder mig til endeligt at finde ud af, hvad det næste kapitel skal indholde :-)
- og jeg skal selvfølgelig nok holde Jer opdateret herinde.

xoxo


2 kommentarer:

 1. Sikke et godt indlæg med en lille "rejse" igennem dine karrieredrømme. Jeg står midt i gymnasietiden og frygter den dag, jeg for alvor skal tage stilling til, hvad "jeg vil være når jeg bliver stor". Der er bare så mange forskellige veje at gå. Det lyder som om, at du lidt har fundet dit mål, selvom intet endnu er 100% klart. Men jeg krydser fingre for det bedste for dig!

  HOPELESSWANDERER

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, dejligt at du synes om mit indlæg :-)
   Lige så frustrerende det kan være, når man er i tvivl - lige så spændende kan det også være, når du skal til at vælge retning efter gymnasietiden. Så du skal ikke frygte det, men glæd dig - jeg er sikker på at vi bare kan vælge om senere hen, hvis det bliver nødvendigt ;-)

   Mange tak og held og lykke med gymtiden, husk at nyd det! :-)

   Slet