I aftes var der gang i kageklubben, da min veninde Karoline og jeg skulle hygge os :-) Vi startede ud med en omgang sushi og derefter bagte vi to fantastiske kager, og så kunne vi ellers bare krybe op i sofaen med varme tæpper, stearinlys og tøsefilm. Det var sådan en dejlig, afslappende fredag aften! Lige hvad jeg havde brug for.
Jeg lover jer at kagen her lever op til titlen, for den er uden tvivl den bedste brownie jeg har smagt (og jeg vil godt indrømme at jeg har smagt en del).
So here it goes, opskriften fra mig til dig :-)
- 100 g smør
- 2 æg
- 3 dl sukker
- 1½ dl hvedemel
- 4 spsk kakao
- 1½ tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 100 g. mørk smeltechokolade til glassur
- 100 g hasselnødder (valgfrit)
FREMGANGSMÅDE
1. Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.
2. Rør æg og sukker sammen i en skål. Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
3. Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
4. Fordel browniedejen i en bageform. (Jeg bruger altid en siliconeform, så jeg slipper for at beklæde med bagepapir eller smør.)
5. Bag brownien ved 175 grader i cirka 30 minutter – pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når du kan stikke en gaffel i kagen og der stadig er lidt dej der hænger fast.
6. Lad kagen køle helt af i formen, før der skæres af den og smelt derefter chokoladen til glassur og smør på.
7. Pyt evt. med friske bær eller drys hakkede hasselnødder over.
1. Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.
2. Rør æg og sukker sammen i en skål. Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
3. Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
4. Fordel browniedejen i en bageform. (Jeg bruger altid en siliconeform, så jeg slipper for at beklæde med bagepapir eller smør.)
5. Bag brownien ved 175 grader i cirka 30 minutter – pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når du kan stikke en gaffel i kagen og der stadig er lidt dej der hænger fast.
6. Lad kagen køle helt af i formen, før der skæres af den og smelt derefter chokoladen til glassur og smør på.
7. Pyt evt. med friske bær eller drys hakkede hasselnødder over.
ENJOY!
P.S. opskriften på den lækrebanankage skal I heller ikke snydes for, så den deler jeg også lige herinde senere :-)
P.S. opskriften på den lækrebanankage skal I heller ikke snydes for, så den deler jeg også lige herinde senere :-)
Hvor er den dog fin, friske bær er så lækkert til en chokoladetung kage :D
SvarSlet- Anne
Hej Anne
SletJa det er det simpelthen, såå lækkert med friske bær og kage, - en go' kombination :-)
Vh. Emilie